10/16/2013

Представљање ЦД издања Ансамбла за нову музику „Градилиште“


10.10.2013. у 18.00 h
Уметнички директор: Неда Хофман


   ЦД издање садржи камерна остварења савремених српских композитора – Наташе Богојевић (Le beau est toujours bizzare), Светлане Савић (Сонети), Бранке Поповић (Lorem ipsum), Ивана Бркљачића (Пролеће) – која су чланови Ансамбла Градилиште – пијанисткиња Неда Хофман, мецосопран Ана Радовановић, баритон Владимир Динић и виолончелиста Срђан Сретеновић – премијерно извели на јавним наступима и снимили јуна 2013. године у Тонском студију Факултета музичке уметности у Београду. 


Учествују:
Неда Хофман, уметнички директор и председник „Градилишта“
Ана Радовановић
Владимир Динић
Срђан Сретеновић
Светлана Савић
Бранка Поповић
Иван Бркљачић
Ивана Миладиновић Прица

   Ансамбл за нову музику „Градилиште“ из Београда основала је пијанисткиња Неда Хофман, крајем 2011. године. Идеја за његово формирање потекла је из жеље да се окупи група музичара који деле исти ентузијазам и афинитет према савременој музици, као и из потребе да савремену музику у нашој земљи континуирано изводи камерни ансамбл сталног састава. 
  „Градилиште“ има двадесет чланова, од којих су сви реномирани извођачи са великим искуством у интерпретирању савременог репертоара. Они наступају у различитим саставима (од дуа па до великих камерних састава), а свирају и солистичка дела.
   Ансамбл за нову музику „Градилиште“ бави се извођењем и снимањем композиција домаћих и страних аутора. Репертоар Градилишта се састоји од дела насталих у току 20. и 21. века, која репрезентују развој модерне музике, а која су недовољно присутна у концертном животу Београда и Србије. При томе, најмање 50 посто наступа Ансамбла везано је за домаћу музику. „Градилиште“ наручује композиције од одабраних домаћих и страних аутора, те тако и премијерно изводи њихова дела.


Преузето из архиве Народне библиотеке Србије

No comments:

Post a Comment